Testovi za samotestiranje za borbu protiv pandemije

Nakon dvije godine, borba protiv pandemije Covid-19 virusa je još uvijek u tijeku. Protekle dvije godine svjedoci smo brzog širenja virusa diljem svijeta, ali i raznim načinima borbe protiv istog. Tako su se države odlučile boriti s tim virusom svaka na svoj način, neke više, neke manje uspješno. Neke su tako pokušale s drastičnim restriktivnim mjerama, dok su druge krenule posve drugačijim putem.

Bilo kako bilo, testovi za samotestiranje na Covid se danas koriste gotovo svugdje i predstavljaju jedan oblik borbe protiv ove pandemije.

Kako je vrijeme prolazilo, na tržištu su se pojavili i testovi za samotestiranje na Covid pomoću kojih se možete i sami testirati u vlastitom domu, bez potrebe za odlaskom u neku ustanovu.

Važnost testova za samotestiranje na Covid

Kada je u pitanju test za samotestiranje Covid se pomoću njega može detektirati. Riječ je o vrlo brzim i učinkovitim testovima koji mogu pokazati prisutnost koronavirusa u tijelu. U samom početku pandemije, nije ih još bilo na raspolaganju za kupnju, već ste na test morali otići u neku ustanovu koja ga provodi. 

Kako je vrijeme prolazilo, na tržištu su se pojavili i testovi za samotestiranje na Covid pomoću kojih se možete i sami testirati u vlastitom domu, bez potrebe za odlaskom u neku ustanovu. Na taj način, ako sumnjate da ste zaraženi, ne morate ići među druge ljude jer riskirate da i njih zarazite.

Postupak testiranja na Covid-19

Želite li se sami testirati kod kuće, potrebno je da kupite test za samotestiranje na Covid. Dostupan je od različitih proizvođača, a također ga možete kupiti i u raznim ljekarnama i na nekim drugim mjestima, čak i online, kao npr. u Medigo web trgovini. U paketu ćete dobiti sve potrebno, a postupak testiranja je sljedeći:

  • Dobiveni štapić umetnite u obje nosnice i protrljajte
  • Štapić nakon toga uronite u epruvetu u kojoj se nalazi otopina
  • Okrenite štapić u otopini nekoliko puta i pritisnite epruvetu te ga izvadite
  • Nakapajte par kapi iz epruvete na pločicu za testiranje
  • Pričekajte 15-ak minuta i očitajte rezultate
Imajte na umu da postoje oni kod kojih se uzima uzorak iz nosa, ali i oni kod kojih se uzorak uzima iz usta. Oboje mogu pokazati prisutnost koronavirusa u tijelu, ali naravno, niti jedni niti drugi nisu posve točni pa morate biti oprezni.

Tri moguća ishoda nakon samotestiranja

Kada ste napravili ranije opisane korake samotestiranja na Covid-19, moguća su 3 scenarija, ovisno o tome što se pokazalo na pločici za testiranje, a to je:

  • Da ste negativni
  • Da ste pozitivni
  • Da niste dobro proveli test i morate ga ponoviti

Imajte na umu da ovi testovi nisu 100% pouzdani i da se može dogoditi da će vam pokazati da ste pozitivni, ali zapravo ste negativni. No, još je opasnije ako vam pokaže da ste negativni, a zapravo ste pozitivni na Covid-19. Zato je svakako preporuka i da još odete na PCR testiranje koje se ipak pokazalo kao najtočnije.

Gdje kupiti ovakva medicinska pomagala

Test za samotestiranje na Covid se danas može kupiti u većini ljekarni, no lako je moguće da će ponekad u nekoj od njih nestati zaliha. To se pogotovo često događa u trenucima kada se virus jako brzo širi i sve je više zaraženih. Tada sve više osoba se želi testirati pa dolazi do nestašice. Web trgovina Medigo tako među raznom medicinskom opremom nudi i navedene testove.

Medigo je web trgovina s medicinskom opremom. Tako kod njih možete pronaći svu potrebnu opremu za razna medicinska stanja uredno sortiranu prema raznih kategorijama.

Imajte na umu da postoje oni kod kojih se uzima uzorak iz nosa, ali i oni kod kojih se uzorak uzima iz usta. Oboje mogu pokazati prisutnost koronavirusa u tijelu, ali naravno, niti jedni niti drugi nisu posve točni pa morate biti oprezni. Kao što je navedeno ranije, ako osjećate simptome, a test za samotestiranje na koronu vam ipak pokaže da ste negativni, svakako tražite još dodatnu potvrdu. A dok čekate na tu drugu potvrdu, preporučuje se da se izolirate kako ne biste virus prenijeli nekome drugome.

Medigo nudi više vrsta medicinske opreme na jednom mjestu

Medigo je web trgovina s medicinskom opremom. Tako kod njih možete pronaći svu potrebnu opremu za razna medicinska stanja uredno sortiranu prema raznih kategorijama. Primjerice, danas su vrlo popularne maske za lice. Prije su ih uglavnom koristili samo liječnici, posebice kirurzi prilikom operacija. Kada su došle preporuke da se nose i tijekom pandemije, njihova prodaja je drastično porasla te je čak i došlo do njihove nestašice. Danas web trgovina Medigo nudi razne vrste medicinskih maski, od onih jednokratnih pa sve do onih nešto kvalitetnijih.

Isto tako, Medigo web trgovina prodaje i razne medicinske uređaje koje je svakako dobro imati kod kuće. Primjerice, razni tlakomjeri, stetoskopi, oskimetri, inhalatori i drugo. Nekada je ta oprema bila uglavnom rezervirana samo za liječnike, ali Medigo je sve to učinio lako dostupnim svima.