Glukomanan kao lijek

Bogat topivim vlaknima koja privlače vodu, glukomanan je tvar koja se vadi iz biljke Konjaca (ili đavoljeg jezika), a potječe iz Azije. U tradicionalnoj medicini Kine, glukomanan se koristi jako dugo, a od nedavno prodaje se i kao pomoć prilikom mršavljenja, tj. dodatak prehrani.

Glukomanan je topivo vlakno, a njemu se pripisuju brojna pozitivna svojstva na tijelo. Kao glavni učinak pripisuje mu se smanjenje razine kolesterola u krvi, te pomoć u probavi i mršavljenju.

Načini upotrebe glukomanana

Danas se glukoman najviše prodaje u obliku čokolade, tj. kockica čokolade koje smanjuju apetit i na taj način vam pomažu skinuti prekomjerne kilograme. Kao pripravak koji pomaže mršavljenju, glukomanan je između 40ak tisuća prijava Europskoj Agenciji za sigurnost hrane dobio zeleno svjetlo uz svega 200 ostalih. Također, važno je spomenuti i to da je glukomanan smješten u kategoriju hrane, a ne lijeka kako se najviše koristi.

Pozitivni učinci glukomanana

Osim smanjenja prekomjerne tjelesne težine i visoke razine kolesterola u krvi, glukomanan ima još niz pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo. Zagovornici glukomanana tvrde kako on pozitivno utječe na razne alergije, zatvor, dijabetes, hipertenziju (krvni tlak), visoki kolesterol, te kao poticaj pri mršavljenju što smo već i spomenuli. Neki čak spominju da glukomanan može poboljšati rad i samo zdravlje štitnjače, a također da pomaže i kod težih bolesti, poput raka pluća. U istraživanju obavljenom 2004. godine, na 46ero djece koja imaju problema s konstipacijom, svakom je dan glukomanan i placebo u tijeku mjesec dana. Kod 31og ispitanika dokazano je da je glukomanan bio učinkovit za probleme zatvora.

Glukomanan i smanjenje kilaže

Prema istraživanju koje je objavljeno 2005. godine znanstvenici su iz rezultata zaključili da glukomanan može dovesti do značajnog gubitka kilaže s uzimanjem svega dva do četiri grama dnevno. Osim toga, glukoman je pokazao još niz raznih pozitivnih učinaka kroz razna istraživanja, a najpoznatije je to da zadržava dobru razinu kolesterola.

Kao što ste mogli naučiti iz teksta glukomanan ima znatna pozitivna djelovanja na tijelo, a ukoliko se borite s viškom kilograma on će vam znatno pomoći prilikom borbe. Osim toga njegova djelotvornost je dokazana istraživanjima i nije samo magla koja se prodaje u lijepom pakiranju!

Od čega je zapravo napravljena tattoo krema i kako radi? Sljedite linku i prečitajte više.

Parodontoza. Statistika pokazuje da 30 do 40 posto ljudi boluje od ove bolesti što je ujedno i jedan od najčešćih razloga gubitka zubi kod odraslih osoba. Čitajte više …