Hidrolizirani kolagen poboljšat će vaše zdravlje

Za održavanje mladenačkog sjaja i pokretnosti važno je prije svega imati zdrave životne navike. Ipak, postoje neki prirodni procesi koje ne možete zaustaviti, poput gubitka kolagena koji se prirodno dešava u tijelu s godinama. 

Kako gubitak kolagena može izazvati razne probleme, dobro ga je nadomjestiti korištenjem dodataka prehrani poput hidroliziranog kolagena. Pronaći ga možete u brojnim specijaliziranim trgovinama, od onih lokalnih pa sve do web trgovina.

Hidrolizirani kolagen u dodatku prehrani
Hidrolizirani kolagen u prahu

Bolje spriječiti nego liječiti

Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u tijelu, koji se može pronaći u gotovo svim organima u tijelu. On daje elastičnost koži i zglobovima, pomaže u radu jetre i nalazi se u ovojnicama svih organa, a vrlo je važan i za kardiovaskularni sustav. Upravo radi toga, smanjenjem razine kolagena u tijelu tijekom godina mogu se pojaviti razni problemi, poput:

Kako su terapije i liječenje dugotrajni i ne daju najbolje rezultate, ovaj je problem najbolje prevenirati. Na sreću to se može učiniti jednostavno, dodatcima prehrani kao što je hidrolizirani kolagen koji će vam u tome pomoći.

Kolagen u prirodi

Ako ste primijetili prve znakove starenja ili pak želite svojoj koži, kosi i noktima dati mladenački i zdraviji izgled, onda je odlična ideja podizanje razine kolagena u tijelu započeti pravilnom prehranom. U namirnicama oko nas postoje mnogi izvori kolagena, poput ribe, crvenog i zelenog voća i povrća te orašastih plodova.

Video: Hrana bogata kolagenom

Za bolju apsorpciju, kolagen je u prehrani dobro upariti s vitaminom C, jer je apsorpcija iz  hrane veća za samo nešto od 25%. Upravo radi toga, za bolje, brže i značajnije rezultate dobro se poslužiti dodatcima prehrani poput hidroliziranog kolagena, čija je apsorpcija čak 90%.

Birajte pametno dodatke prehrani

Ako ste se odlučili na dodatke prehrani poput hidroliziranog kolagena, veoma je važno da provjerite koje su upute za njegovo korištenje. Mnogi dodatci prehrani koji sadrže hidrolizirani kolagen sadrže i druge hranjive sastojke poput vitamina C i MSM-a. Veoma je važno provjeriti koliko kolagena sadrži dnevna doza dodataka prehrani, kako biste mogli odrediti odgovara li taj dodatak prehrani vašim potrebama ili ne. 

Također, imajte u vidu i u kojem je obliku hidrolizirani kolagen u dodatku prehrani, s obzirom da se on najbolje apsorbira u obliku tekućine. Hidrolizirani kolagen također ima specifičan okus koji je u nekim oblicima jači, dok se u drugima ni ne osjeti.

Pročitajte članak “Važno je znati kako se zdravo udebljati” ako želite saznati kako se zdravo udebljati.

Jedna od najpodmuklijih, ali najopasnijih bolesti iz spektra psihičkih bolesti i poremećaja je svakako depresija. Naime, to je bolest potiskivanja raspoloženja i osjećaja koja rezultira općenitim sniženim raspoloženjem osobe koja od nje boluje, a javlja se neočekivano i bez vidljivog razloga ili uzroka. Pročitajte više u članku: Depresija kao nevidljiva bolest.