Kozmetika NYX pomaže vam kreirati maštovit i razigran izgled

Neosporiva kvaliteta, lijep dizajn i širok asortiman kozmetike koja odgovara na sve potrebe modernog kupca doveli su ih do razine svjetski poznatog brenda koji skriva ponešto za sve i omiljeni je odabir mnogih. Od amatera i zaljubljenika u šminku do profesionalaca koji se šminkanjem bave godinama.

Početak ovog kozmetičkog brenda

Danas vrlo popularna kozmetika NYX svjetlo dana ugledala je 1999. godine u Los Angelesu, kada je dvadesetpetogodišnja Toni Ko odlučila ostvariti svoj san. Kada je imala trinaest godina, Tonina se obitelj iz prijestolnice industrije ljepote, Južne Koreje, preselila u Kaliforniju. 

U to doba tržište kozmetike bilo je puno proizvoda koji su cijenom bili pristupačni mlađim generacijama, ali ipak, njihova kvaliteta često je ostavljala korisnice nezadovoljne. Upravo radi toga, Toni je odlučila uzeti stvar u svoje ruke, u nadi da će upravo kozmetička tvrtka NYX biti ta koja će u svijet kozmetike donijeti dugo očekivane promjene.

Vrtoglavi uspjeh kozmetičkih proizvoda

Prvi proizvod kozmetike NYX bile su jumbo olovke za oči. U prvo vrijeme, ovaj brend nije se reklamirao standardnim načinima, već su se informacije o njemu prenosile usmeno između profesionalnih make up artista. Prodaja se uskoro proširila na šire tržište, uz veliki uspjeh. Već u prvoj godini, jumbo olovke za oči donijele su profit od oko 2 milijuna dolara. 

Ironično, pravu eksploziju za NYX kozmetičke proizvode donijela je ekonomska kriza koja je mnoge natjerala da pronađu jeftiniju zamjenu za skupe kozmetičke proizvode koje su do tada koristili. NYX šminka pružila je upravo ono što je tada bilo potrebno – šminku profesionalne kvalitete po cijenama pristupačnim svima.