L-arginin -slabo poznata čarobna aminokiselina

U današnje moderno doba, kada svi ubrzano živimo i samo jurimo s mjesta na mjesto, vrlo često se dogodi da se ne hranimo ispravno. Često u želji da uštedimo vrijeme, posežemo za smrznutim i polupripremljenim obrocima koji dugoročno jednostavno ne sadrže sve potrebne nutrijente koji bi hranili naše stanice na adekvatan način te nam očuvali zdravlje. Malo tko razmišlja na duge staze i tek kada se pojavi neka smetnja ili bolest, počnemo se pitati zašto je do toga došlo i kako bismo si mogli pomoći. Tada nam u život ulaze razno razni suplementi koji bi nam pokušali vratiti ono što našem tijelu toliko nedostaje. L-arginin jedan je od tih suplemenata koji svojim djelovanjem na naše tijelo ponekad čini i ništa manje od čuda.

L-arginin kao suplement

L-arginin (https://life.hr/l-arginin-50-kapsula.html) je aminokiselina koja se nalazi u mnogo namirnica, a ima izrazito blagotvoran učinak na ljudsko zdravlje. U većim količinama se može pronaći u mliječnim proizvodima, žitaricama i orašastim plodovima, dok je nešto manje zastupljen u mesu i ribi. Osim toga, kada nam je potreban veći nadomjestak, L-arginin se može pronaći u obliku suplementa, kao tablete ili kapsule. Njihovog se doziranja morate strogo pridržavati jer iako ta aminokiselina može pomoći, nekontrolirano uzimanje ili uzimanje bez konzultacija sa lječnikom, može imati i svoj negativan učinak. Ništa ne ide preko noći te se ono što se tijelu uskraćivalo na duži period ne može nadomjestiti uzimanjem prevelike količine suplemenata.

Djelovanje

Djelovanje L-arginina vrlo je široko te se još vode istraživanja i uočavaju novi pozitivni učinci. Osim što pozitivno djeluje na elastičnost kože te se kaže da usporava proces starenja, L-arginin također povećava dušikov oksid u krvi što djeluje na način da povećava razinu energije i izdržljivosti te zbog toga ubrzava i opći oporavak organizma. L-arginin pozitivno djeluje i na seksualno zdravlje, pogotovo kod muškaraca, gdje rješava problem erektilne disfunkcije. Također, smanjuje kolesterol, krvni tlak te pomaže pri održavanju tjelesne težine.

Ako se pravilno upotrebljava te se ne pretjeruje u njezinoj konzumaciji, ova aminokiselina može vam biti dobar prijatelj i pomagač. Međutim, vodite računa o sebi danas i pripazite na zdravu i uravnoteženu prehranu kako do njezine konzumacije ne bi trebalo niti doći.

Prečitajte i kako koloidno srebro potiče organizam da se sam brže iscjeli.