Kapsule od borovnice – put ka dobrom zdravlju

Vjerojatno ste već bezbroj puta čuli kako zdravlje treba čuvati i njegovati. Međutim, da biste zaista njegovali i čuvali vaše zdravlje, potrebno je za početak i imati dobro zdravlje. Svi kažu kako se treba hraniti zdravo, jesti mnogo voća i povrća, redovno vježbati i održavati tu fizičku aktivnost.

Ipak, malo je onih koji kažu da je sklad vitamina i minerala u vašem tijelu od presudnog značaja za dobro zdravlje. Ako ne vjerujete nama raspitajte se kod svakog doktora, svaki će vam reći isto. Mi smo tu da vam danas približimo neke karakteristike koje ima borovnica, ali i da vam donesemo načine na koje je možete konzumirati, ako nemate plantažu iste u vašem dvorištu!

Sklad prije svega

Kada kažemo sklad vitamina i minerala, tu se pretežno misli na uravnoteženost, to već vjerojatno znate, no na kakvu točno uravnoteženost. Uravnoteženost je bitna u svim oblicima života, pa tako i kod ljudi, a da bi naš organizam funkcionirao na pravi način mi to moramo održavati.

https://www.tastemade.com/videos/no-bake-blueberry-cheesecake

Kada dođe do manjka sklada vitamina i minerala možemo se osjećati umorno, razdražljivo i pospano, ali posljedice mogu da budu daleko gore. Ipak, taj sklad se ne ogleda u prekomjernom unosu svih potrebnih vitamina. Postoje vitamini koji jedni drugima poništavaju učinak, pa se i to mora uzeti u obzir prilikom izgrađivanja dobre i kvalitetne ishrane i sklada.

Kapsule – odlična preventiva

Budite iskreni i recite što ste točno pomislili kada smo spomenuli kapsule. Naravno, pomislili ste na bolest i narušeno zdravlje, budući da ih u glavnom spominjemo kao lijek za ovu ili onu bolest. Ipak, ovdje su kapsule preventiva, a preventiva je odličan način za čuvanje dobrog zdravlja. No, osim toga postoji i još jedna nejasnoća, a to je sam sastav različitih kapsula.

Kemija ili priroda

Budući da u narodu vlada mišljenje kako nas doktori u glavnom „truju“ različitim lijekovima i ne čudi činjenica da kada prvi put nekome spomenemo kapsule od borovnica, da prvo pomisle na nešto što nije prirodno i zdravo. Ipak, ove kapsule su 100% prirodne i zdrave na bazi borovnica, a ne zaslađene ukusom istih.

To je jako bitno, jer samo borovnice imaju mnoga dobra svojstva, a osim gore pomenutog unošenja sklada u organizam, donose i reguliranje krvnog tlaka, poboljšanje krvotoka, usporavanje zgrušavanja krvi i mnoge druge beneficije. Kada smo sve ovo rekli da li biste ipak razmotrili ovako nešto? Kažite nam vaše mišljenje!

Znate li da je glukomanan pripravak koji pomaže pri mršavljenju. Više o tome u najnovijem članku.